Menu Sluiten

Karting


Karting

Informatie in verband met karting:

Karten is een uiterst populaire sport. Het is zowel een competitieve als een sociale activiteit. Veel landen hebben wedstrijden voor karten georganiseerd met als doel het meer toegankelijk te maken voor verschillende mensen. Deze kartbanen kunnen worden gebruikt voor andere motorsporten zoals speedball en stock car racing.

De eerste persoon die een raceparcours in de toegewezen tijd aflegt, wint de race.

Karten is een versie van autoracen. Echter met open vier-wielige voertuigen genaamd shift kart of go-kart. Ze worden meestal geracet op speciaal ontworpen racebanen, maar sommige kartraces worden ook gehouden op full-scale motorsportbanen. Karts worden ingedeeld volgens de gewichtscategorie waarin ze bedoeld zijn om in te racen.

Deze categorieën zijn gebaseerd op hun motorinhoud, grootte en types van carrosserie stijlen en kleuren.

Karting is een toegankelijke autosport. Kartbanen staan open voor iedereen, ook voor jongeren en mensen zonder rijbewijs en er zijn geen diploma´s nodig om te rijden. Het is de zuiverste variant van de autosport waar zowel de afstelling van het materiaal als de kunde van de rijder belangrijk zijn.

Karting is een autosportvariant waarbij men het tegen elkaar opneemt in kleine, vierwielige, speciaal voor dit doel gemaakte eenzitsvoertuigen zonder carrosserie, de zogenaamde karts.

Er zijn verschillende soorten klassen in de kartsport. Een van de onderscheidende factoren is het type aandrijving.

Er bestaat directe aandrijving, via centrifugaalkoppeling of via een koppeling en versnellingsbak. De directe aandrijving verliest aan populariteit.

Er is een onderscheid tussen huurkarts en eigen karts. Bij huurkarts is het vermogen van de kart lager en het gewicht hoger door de extra bumpers. Beide zorgen voor minder schade aan de karts.

Bij eigen karts is het enige wat telt de rondetijd. Het relatief vele onderhoud nemen de rijders voor lief. Bij karten worden er ook verschillende vlaggen gebruikt om coureurs te laten zien als er iets mis is. Info over karting

Kennisgeving over Karting

Er bestaan indoor kart circuits en outdoor kart circuits.

Je kan competitief aan wedstrijden deelnemen maar karting wordt vooral gedaan op recreatieve wijze, al of niet individueel of in groepsverband. Bedrijven bieden hun klanten of zakenrelaties vaak een karting wedstrijd aan als incentive. Karting is een ideale manier om een event te organiseren met begeleiding door een eventmanager. Ook bedrijven racen met karts tegen elkaar als uitdaging.

Wat kunnen we nog vertellen over karting.

Bepaalde wedstrijden worden gehouden in de vorm van een karting edurance.

Dit staat sysnoniem voor vele uren kart plezier. Meestal wordt er een qualifying sessie gehouden gevolgd door een echte race van enkele uren in teamverband.

Het essentiële van een kart is het ontbreken van een differentieel. De starre achteras en het lage zwaartepunt zorgen voor een unieke wegligging en unieke rij eigenschappen.

Wedstrijden worden gehouden op speciale circuits die zowel indoor als outdoor kunnen zijn. Ondanks de relatief kleine afmetingen van zowel de voertuigen als de baan, kunnen er grote snelheden gehaald worden, tot boven de 100 kilometer per uur. Het dragen van een helm en beschermende kleding is dan ook verplicht. De kleding bestaat uit een overall met hoge slijtageweerstand, handschoenen en enkelhoge schoenen.

Een ribbenbeschermer wordt gedragen om gekneusde ribben te voorkomen. De nekbeschermer wordt gedragen om de nek te beschermen.

Meer info over karting nu op www.brusselskart.be.

Tags

Indoor Karting Circuit | Indoor Karting Track | Karting Bedrijfsevenement | Karting Bedrijfsevent | Karting Bedrijven | Karting Brussel | Karting Circuit Brussel |