Menu Sluiten

Brasserie


Brasserie

Informatie over brasserie.

De brasserie, het Franse woord voor brouwerij, is ontstaan in de negentiende eeuw in een Duitse brouwerij waar het bier ter plekke kon worden geconsumeerd. Dit soort brouwerijen met café kwamen later ook naar Frankrijk, waar het de naam brasserie kreeg. Uiteindelijk openden er ook brasserieën waar geen bier meer werd gebrouwen en ontstond de typische Parijse brasserie: een ruime zaal met hoge ramen en spiegels, waar gasten konden eten en drinken.

Ondanks dat men in de negentiende eeuw op verschillende plekken een brasserie kon vinden, is de term langzaam vervaagd. Het verschil tussen een brasserie en een klein eetcafé, is in de loop van de tijden heel moeilijk vast te stellen geworden.

Een brasserie is dus een horecagelegenheid waar men iets kan eten of drinken.

Traditionele brasserie gerechten zijn onder meer biefstuk of charcuterie met frites en sla, oesters en gemengde salades. Vanwege de oorsprong is zuurkool ook een traditioneel gerecht in Parijse brasseries. Grote brasseries beschikken vaak over een zeevruchtenbank op het terras. Anders dan in een restaurant, kan je hier ook gewoon een glaasje wijn drinken met een hapje, in plaats van een hele maaltijd of menu.

Info over brasserie

Het domein van Brasserie

Brasseries komen nu in vele delen van Europa voor, maar zoals veel horeca-begrippen is de term nogal vervaagd. Zo is er nauwelijks een verschil tussen een brasserie en een taverne. Eetcafés, kleine bars en restaurants en zelfs broodjeshuizen hanteren de naam brasserie. Toch blijven de eigenlijke brasseries populair.

Sommige succesvolle koks die gastronomische restaurants uitbaatten, verkozen over te schakelen op een brasserie-formule.

Wat is het verschil tussen een bistro en een brasserie.

Een bistro wordt ook wel petit restaurant genoemd. In Nederland spreekt men vaak van een eetcafe terwijl men in Belgie eerder de term taverne zal gebruiken.

Meer info over brasserie nu op www.brasseriebrusselskart.be.

Tags

Brasserie Brussel | Brasserie | Business Brasserie Brussel | Lunch Brussel | Restaurant Brussel | Stijlvolle Brasserie Brussel | Stijlvolle Brasserie |